>Koninklijk speelgoed in Paleis ’t Loo

>In Paleis Het Loo is van 2 november 2008 tot en met 22 februari 2009 de tentoonstelling “Speel goed op Het Loo” te zien. Centraal staan de poppen, serviesjes, spelletjes, speelboerderijen en ander favoriet speelgoed, waarmee de Oranjeprinsen en -prinsessen zich vermaakten vanaf de 19de eeuw. Hoogtepunt van de expositie is het poppenhuis ‘Het Kleine Loo’, dat speciaal werd vervaardigd voor de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane.
Paleis Het Loo toont, in samenwerking met het Koninklijk Huisarchief, een unieke verzameling speelgoed uit het leven van de Oranjekinderen, met name uit de kindertijd van koningin Wilhelmina en koningin Juliana. Bij de poppen van de prinsessen hoorde vaak een uitgebreide kledinggarderobe en meubeluitzet. Daarnaast is er divers speelgoed uit de jonge jaren van prinses Beatrix en haar drie zusjes bewaard gebleven. De rode trapauto van prins Willem-Alexander werd eigenhandig gemaakt door zijn vader, prins Claus. Uit de Villa Eikenhorst, waar het gezin van prins Willem-Alexander woont, krijgt Het Loo een bijzonder poppenhuis in bruikleen: ‘Het Kleine Loo’, een poppenhuis in 17de-eeuwse stijl, met Paleis Het Loo als inspiratiebron. Het unieke poppenpaleis is mooi ingericht, compleet met kroonluchters, hemelbed en porseleinen serviesgoed.
Paleis Het Loo Nationaal Museum, Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur. Entree € 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. € 3,00 p.p. www.paleishetloo.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.