>Kunstenaarsbolwerk open voor publiek

>Het open atelierweekend van de Vlampijpateliers is na 5 eerdere en succesvolle edities uitgegroeid tot een zeer geliefd en goed bezocht kunstevenement. Het is voor velen dé uitgelezen kans om eens kijkje te kunnen nemen in de wereld van een kunstenaar. Kijken naar kunst direct bij de kunstenaar zelf, en eventueel kopen, in een gemoedelijke en laagdrempelige sfeer. Op 1 en 2 november openen meer dan 40 kunstenaars van 12.00 tot 18.00u hun atelierdeuren voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. De Vlampijpateliers zijn een begrip in Utrecht. In een voormalig pand van de Nederlandse Spoorwegen aan de spoorlijn tussen Utrecht en Amsterdam werken 60 kunstenaars. De onderlinge samenwerking is groot. Zowel gevestigde als pas afgestudeerde kunstenaars en vormgevers hebben hier hun atelier.
Stichting Sophia nam het pand in 2001 over van de Utrechtse Kunstacademie. Tot op heden is de status van het pand niet permanent, maar de kunstenaars timmeren aan de weg om hun artistieke thuishaven en de culturele betekenis ervan voor de stad op de kaart te zetten.
Dat doen ze onder andere door deel te nemen aan de evenementen die in samenwerking met Stichting Sophia georganiseerd worden, maar vooral ook uit eigen initiatief. Voor iedere bezoeker is er, zolang de voorraad strekt, weer een klein handgemaakt cadeautje; miniatuurkunst als aandenken van een inspirerende dag. De Vlampijateliers zijn gevestigd aan de Vlampijpstraat in Utrecht. Parkeren is gratis en de toegang ook. www.vlampijpateliers.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.