>Laatste dag Kampeer- en Caravanbeurs (filmpje)

>
Nieuw dit jaar bij de Kampeer- en Caravanbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht was de familieroute, met speciale aandacht voor bezoekers met kinderen. Elke Dag Vakantie.nl heeft de route gevolgd. Het hield de aandacht van de jeugdige bezoekster (9 jaar) wel vast, maar het kreeg hier en daar ook wel een soort “Sint Maarten”-effect, waarbij vooral gejaagd werd op de cadeautjes: “O hier hebben ze alleen kleurplaten” en verder maar weer. Dus of dat nu het beoogde effect had?
Verder moet gezegd dat de beurs in vergelijking met die van een jaar geleden niet veel nieuws te melden had. Of het moet zijn dat de caravans en campers alleen maar luxer lijken te worden. Joekels van dingen, die veel kosten (een camper van 175.000 euro met parkeerplek voor je scooter en een flatscreen in je slaapkamer aan boord is heel gewoon) of loeizwaar (een caravan van 2400 kilo, wie kan dat met een gewone wagen of zelfs een SUV trekken?) waren.
Bij Thetford hadden ze na een enorme brainstormsessie (Wat kunnen we nu voor iets origineels bedenken voor onze cassettetoiletten in caravans?) bedacht dat ze wel wc’s van keramiek konden maken voor in de vakantie: Lekker zwaar voor in camper en caravan, maar goed je moet toch iets doen om innovatief over te komen?
Uit de tassen met folders en brochures was de volgende informatie te destilleren:

  • Van 30 oktober tot 1 november zijn de Volkswagen Camperdagen in Amersfoort.
  • Voor 1,95 euro kun je vanuit je luie stoel op papier zoeken naar gebruikte caravans en campers in het blad www.camperscaravans.nl.
  • 3Dog Camping biedt bijzondere tenten, zoals die bovenop het vw-busje in het filmpje van de beurs.
  • Er zijn meer bladen over kamperen dan je wel weet: www.campingvizier.nl bijvoorbeeld wel eens gelezen?
  • Of anders www.caravanencampertrader.nl?
  • Naar aanleiding van het succes van de sprookjescamping in het Vechtdal zijn er meer kampeerbedrijven die die route willen volgen. De Pampel in Hoenderloo presenteert zich ook als een bedrijf met speciale aandacht voor kinderen.
  • Meer campings speciaal voor kinderen: www.campings4kids.nl
  • Tabbert presenteerde de Paganini, door de producent betiteld als ‘Het Meesterwerk”, maar als je het van binnen bekijkt (zie ook bovenstaand filmpje) dan is het bed gigantisch groot en neemt het bijna de helft van de totale ruimte van de wagen in. Voor mensen die slapend hun vakantie door willen brengen wel fijn, maar die kunnen dan misschien beter gewoon thuis blijven. De beperkte woonruimte in de Paganini is gezien de lengte belachelijk.
  • Alleen morgen (22 oktober) is de Kampeer- en Caravanbeurs nog te bezoeken.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.