>Marokko goed bewaard geheim

>john sandsurfingImage by lulugaia via FlickrHet is een goed bewaard geheim, dat wordt onthuld tijdens de Second Home beurs, die alleen vandaag nog is in Utrecht: Marokko is het eldorado voor tweedehuizenkopers. Met een uitstekend investeringsklimaat, goede financieringsmogelijkheden via de Marokkaanse banken en hoge rendementen biedt het land uitstekende beleggingsproposities. En Marokko heeft ook nog eens alle ingrediënten in zich van een perfect vakantieland. Op de beurs Second Home International, tot en met 12 oktober in de Jaarbeurs Utrecht, zal het land zich voor het eerst prominent presenteren met een gevarieerd aanbod onroerend goed.
Ondanks de vele Marokkaanse landgenoten in Nederland is Marokko zelf niet zo bekend. Toch is het een geweldige vakantiebestemming met uitstekende perspectieven om te beleggen in een tweede huis. Benno Peters van Estates Marokko, een van de exposanten op Second Home International 2008: ,,De economie in Marokko is groeiende en heeft het vertrouwen van veel buitenlandse investeerders, zoals Eng elsen, Spanjaarden, Fransen, Amerikanen en Israëliërs. Nederland moet wat dat betreft nog een inhaalslag maken. In Marokko kun je nog investeren in zekerheden, in betrouwbaar en waardevast onroerend goed, met hoge rendementen. Dat is juist in deze tijd wel zo prettig.”
Naast de financiële aspecten rond de aanschaf van een tweede huis, speelt de bestemming zelf een essentiële rol. Op dat punt biedt Marokko veel voordelen. Marrakech en Agadir zijn van oudsher populaire bestemmingen, maar ook de Marokkaanse Côte d’Azur in het noorden wordt steeds meer ontdekt. Niet verwonderlijk, want hier is zo’n beetje alles te vinden wat de verwende vakantieganger zich kan wensen.
Peters: “Marokko biedt prachtige cultuur, historie en niet te vergeten schitterende landschappen. De diversiteit van het land maakt een zomervakantie of een overwintering erg aantrekkelijk. Je kunt winkelen bij Chanel maar ook op de souk, genieten van haute cuisine of gegrilde sardientjes bij een stalletje. Liefhebbers van actie komen ook niets tekort, ze kunnen skiën in de bergen van Marrakech, hiken door de woestijn, raften in de rivieren, surfen op zee of op woestijnduinen. Marokko is echt een vakantieland met vele gevarieerde mogelijkheden en nog prettig betaalbaar ook.”
De 24e editie van Second Home International is vandaag tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.secondhome.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.