>Massachusetts in vuur en vlam tijdens Fall Foliage

>Zowel in de lente, zomer als winter is een bezoek aan de Amerikaanse staat Massachusetts zeer de moeite waard, maar de herfst is bij uitstek de tijd om dit mooie gebied te bezoeken. Dan barst namelijk in alle hevigheid de “Fall Foliage” los en lijkt de natuur in vuur en vlam te staan door de honderden schitterende herfstkleuren in combinatie met heerlijk zonnig weer. Fall Foliage is bij ons in Europa meer bekend onder de term “Indian Summer”. Dit natuurverschijnsel treedt jaarlijks op wanneer na de eerste nachtvorst de temperatuur een aantal graden stijgt en het bijna lijkt alsof de zomer haar intrede weer heeft gedaan. Deze Indian Summers zijn typerend voor New England, een gebied bestaande uit 6 staten aan de noordoostkust van de VS waarvan Massachusetts deel uitmaakt. Naast het heerlijke weer is de fall foliage geliefd om de spectaculaire herfstkleuren. Ook zijn in dit seizoen vele lokale oogstfeesten en herfstmarkten te bezoeken in de vele pittoreske stadjes die Massachusetts rijk is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meer dan een kwart van het totale aantal toeristen juist in deze periode Massachusetts bezoekt.
Misschien wel de meeste spectaculaire fall foliage is te vinden in Berkshire county, kortweg de Berkshires, in het westelijk deel van Massachusetts. Dit deel van de staat bestaat uit een heuvelachtig en bebost gebied, met heldere rivieren die loom door de valleien stromen en lieflijke stadjes die zo typerend zijn voor New England. Aangetrokken door het zachte klimaat trokken aan het einde van de 19e eeuw rijke Amerikanen naar de Berkshires om er hun zomerverblijven te bouwen en een dosis “high culture” te injecteren. Resultaat: een groot aantal musea en galerieën, muzikale festivals, schitterende landhuizen en mansions die vaak voor het publiek toegankelijk zijn.
Voormalig prive-kasteel The Blantyre, is na een grondige verbouwing in 1981 geopend voor het publiek en volledig in de oude, Engels Tudor stijl hersteld, met bijpassende kunst en meubilair. Het landgoed werd in 2007 door Forbes benoemd tot één van de 10 meest romantische hotels ter wereld.
Het beste bezoekt men het fall foliage seizoen in oktober. Fall foliage is topseizoen in de horeca met navenant hogere prijzen. De Berkshires liggen op twee en half uur rijden van zowel Boston als New York.
www.massvacation.com | www.berkshires.org | www.blantyre.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.