>Mega platen- en cd-beurs in Utrecht

>Voor muziekliefhebbers- en verzamelaars is de tweejaarlijks terugkerende Mega Platen & CD beurs al tijden dé plek voor de meest uitgebreide verzamelingen, exposities, boekpresentaties, signeersessies en filmvertoningen op het gebied van muziek. Op 22 en 23 november 2008 pakt de Mega Platen & CD Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht weer uit, met een bijzondere expositie van het Museum RockArt, een speciale vinyl corner en de Nederbeat platenverzameling van bekende DJ Dandy Dave.
Speciaal voor de beurs toont het Museum RockArt uit Hoek van Holland uit haar enorme Nederpopverzameling de meest bijzondere en spraakmakende items. Op 400 vierkante meter vind je er onder andere de gouden platen van Golden Earring, de limousine van DI-RECT en het jarenlang verdwenen drumstel van de legendarische Haagse beatband Q65. Ook zijn bijzondere kledingstukken te zien van bekende Nederlandse artiesten zoals Anouk, Andy Tielman en Jerney Kaagman. Gitaren van Jan Akkerman, Robbie van Leeuwen en nog duizenden andere items die allemaal een prominente rol hebben gespeeld in onze rijke Vaderlandse Popgeschiedenis.
Dandy Dave, oud bandlid van de garage-beatbands The Perverts en The Nederbietels, Nederpop DJ en bezeten verzamelaar van zeldzame Nederbeat hoesjes, exposeert 250 bijzondere exemplaren uit zijn collectie. “Ik ben in het begin van mijn muziekcarrière begonnen met het verzamelen van grammofoonplaten als kleine liefhebberij. Inmiddels is mijn verzameling uitgegroeid tot een gewilde collectie!”, aldus Dandy Dave.
Spinvis – die in 2006 de Popprijs won – en de band Johan treden live op tijdens de Instore Promotie optredens en unplugged sessies die worden georganiseerd door platenlabel Excelsior.
Openingstijden: Zaterdag 22 november van 9.00 tot 18.00 uur, zondag 23 november van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: aan de kassa 11 euro per persoon of voorverkoop via www.recordplanet.nl. Kinderen tot en met elf jaar gratis.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.