>Mont Saint Michel moet weer eiland worden

>De Mont Saint Michel, een van Frankrijks grootste toeristische attracties, staat bijna droog. Meer dan 200 miljoen euro is nodig om er weer een eiland van te maken. De rondleiding door de abdij nadert haar einde. In een van de talrijke gewelven plooit een groepje toeristen zich om Michèle Le Barzic, al meer dan 25 jaar als gids werkzaam op de Mont Saint Michel. Wat vindt zij eigenlijk van het ambitieuze bouwproject aan de voet van de beroemde berg, wil iemand weten. Moet de mens Gods hand niet gewoon zijn werk laten doen? Alsof ze de vraag heeft zien aankomen, citeert Le Barzic uit een religieuze tekst uit de achtste eeuw. Daarin werd gerept over een bos rond de Mont. Op een dag beval God de zee de baai binnen te treden en zo werd de berg een eiland. In één dag. „De schrijvers van de tekst wilden een verband leggen tussen God, het water en de berg. Mont Saint Michel en de zee, het is een onlosmakelijk geheel en ik zou graag zien dat dat nog een paar eeuwen zo blijft.” Lees het hele verhaal bij Trouw

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.