>Muiderslot in de herfstvakantie

>Tijdens de herfstvakantie, van 11 tot en met 26 oktober, is het Muiderslot in jachtsfeer. De valkenier verzorgt dagelijks meerdere spectaculaire roofvogelshows en wordt vergezeld door een aantal Pointers, echte jachthonden. Ook zijn er een paar fretten die het prima vinden als ze door kinderen geaaid worden. In het nieuwe valkerijpaviljoen staan opgezette roofvogels, al dan niet met hun prooi en een aantal attributen die bij de jacht gebruikt worden. Ook kun je hier zelf ervaren hoe scherp het zicht is van een Snelleken (roofvogel). In het kasteel zelf is in de Ridderroute een tentoonstelling ingericht over de oorsprong en de cultuurgeschiedenis van de valkerij in de middeleeuwen. Hier wordt de betekenis van de valkerij in relatie tot Graaf Floris V en het Hollandse Gravenhuis nader belicht. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar kunnen zelf met hun gratis Muiderslotpasje in de hand jacht maken op een uilenposter. Dan moeten ze wel al opdrachten in de Torenroute en de Ridderroute volbrengen. www.muiderslot.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.