>Nederlander maakt 26 tripjes per jaar

>Ruim 16 miljoen Nederlanders – van jong tot oud – maken jaarlijks zo’n 415 miljoen daguitjes. Dat is 26 dagtripjes per persoon. In bijna een kwart van die reisjes (bijna 95 miljoen) wordt minimaal vier uur achtereen een pretpark, een dierentuin of een evenement bezocht. Met name 50plussers zijn dol op een dagje lekker weg; de Nederlandse ouderen ‘doen’ er elk jaar ruim 100 miljoen. Zelfs ouderen van 75plus zijn goed voor bijna 10 miljoen keer.
Een en ander blijkt uit onderzoeksgegevens van het ContinuVakantie-Onderzoek van NBTC NIPO Research, die bekend zijn gemaakt in het kader van de workshop Groepsidee, die op donderdag 23 oktober van 13 tot 17 uur plaatsvindt in de Keukenhof in Lisse.
Bij het onderzoek wordt een daguitje gedefinieerd als twee ondernomen activiteiten in minimaal twee uur (voorbeeld: een museum en daarna een terrasje) of één activiteit van minimaal vier uur (naar De Efteling, een kerstmarkt of een muziekfestival). De onderzoekers gaan er overigens van uit dat de daguitjesmarkt inmiddels is verzadigd en niet meer (spectaculair) zal groeien, mogelijk eerder zal dalen. www.groepsidee.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.