>Paviljoens straks op een compleet ander strand

>Het strandseizoen is afgelopen. Bij ’sGravenzande zijn paviljoenhouders druk bezig hun zaak af te breken. In het voorjaar worden die weer plank voor plank opgebouwd, maar dan op een compleet nieuw strand. Lang voordat de Deltacommissie van Cees Veerman aantrad, was de Delflandse zeewering al aangemerkt als een van de tien zwakke schakels in de Nederlandse kust. Logisch ook: de kassen van het Westland liggen soms één duin verwijderd van het strand, het dorp Ter Heijde ligt bijna letterlijk aan zee. De komende drie jaar wordt over een lengte van 15 kilometer zand opgespoten, 16 tot 18 miljoen kuub, van Hoek van Holland tot aan de haven van Scheveningen. Het strand bij ’s Gravenzande is het eerst aan de beurt. Deze wintermaanden wordt het verbreed tot 200 meter. Lees het hele verhaal bij Trouw

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.