>Ronddolen in donker doolhof

>Het is de kunst om de kortste weg te vinden in de doolhof in Ruurlo. Overdag is dat al niet makkelijk, maar als het donker is wordt het pas echt moeilijk. En spannend. Dat kunnen gasten en inwoners van Ruurlo zelf komen ervaren. Als afsluiting van het seizoen is op woensdagavond 15 oktober (vanavond) de doolhof ’s avonds van acht tot tien uur open. Onder het motto ‘Dolen by night’. Men kan dan zelf ervaren hoe spannend en moeilijk het is om in het donker de weg naar de toren in het midden te vinden. En onderweg kan het spoken! Het is het jaargetijde van de witte wieven en ook in de doolhof waren ze rond. Het bestuur en vrijwilligers van Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR), die de doolhof exploiteert, nodigt iedereen uit om dit eenmalige gebeuren te komen ervaren. De toegangspoort is van acht tot tien open, maar wie laat komt moet opschieten. Om elf uur gaat de poort namelijk dicht en wie dan nog dwalende is, is prooi voor witte wieven. Voor deze bijzondere opening geldt de normale toegangsprijs van twee euro voor volwassenen en 1.50 euro voor kinderen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.