>St. Maarten na de storm

>Afgelopen dagen heeft orkaan Omar gezorgd voor een hoop spanning en verwoesting in het Caribische gebied. Omar, een tropische orkaan van de categorie 3, bereikte ook het eiland St. Maarten op donderdag 16 oktober vroeg in de ochtend. Omar richtte gelukkig geen ernstige schade aan. Het bleef beperkt tot wind- en water schade op het eiland. Op donderdag 16 oktober bereikte orkaan Omar het eiland St. Maarten vroeg in de ochtend. St. Maarten had diverse maatregelen getroffen voor de komst van Omar. De regering van St. Maarten laat weten dat Omar geen ernstige schade heeft veroorzaakt op St. Maarten. Er is geen zichtbare schade aangericht aan de infrastructuur of hotels. Ook zijn er gelukkig geen dodelijke slachtoffers gevallen. De meeste schade is beperkt gebleven tot stranderosie en verspreid puin, wat normaal is bij tropische stormen van dit kaliber. “We zijn erg dankbaar dat de schade op ons prachtige eiland beperkt is gebleven en dat onze inwoners en bezoekers in veiligheid verkeren”, aldus de heer Roy Marlin Commisioner of Tourism. Op het moment worden resorts, hotels en andere faciliteiten onderzocht om publieke veiligheid te verzekeren. “Wij zijn er zeker van dat door middel van deze grootscheepse inspectie het toeristische product St. Maarten haar hoge kwaliteit en karakter het komende hoogseizoen zal behouden”.
St. Maarten is onderdeel van de bovenwindse eilanden in de Caribische Zee. Het eiland is verdeeld in een Frans en een Nederlands deel, met elk een eigen sfeer en cultuur, maar beide bevolkingsgroepen leven vreedzaam naast elkaar. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden C, een warme passaatwind en een zon die altijd schijnt is het een ideale vakantiebestemming.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.