>Trendy toerisme in Peru

>Naast biologisch eten, mode met een groen tintje en elektrische scooters zet de eco-trend nu ook door in het toerisme. Eco-travel, eco-toerisme, village tourism, rural community tourism of community-based tourism zijn veelgebruikte termen. Reizigers zoeken meer en meer naar originele, authentieke en persoonlijke ervaringen tijdens hun reis. Peru is een land waar reizigers veel contact hebben met de lokale bevolking, er zijn dan ook verschillende lokale projecten waar de reizigers bijdragen aan een betere levensstandaard van de lokale bevolking. Een van deze projecten is het Matsiguenka House.
In het Zuidoosten van Peru, ver weg van de bewoonde wereld, ligt in het hart van het Manu National Park middenin de jungle een community based project. The Matsiguenka House biedt reizigers de mogelijkheid tot interactie met de lokale Matsiguenka gemeenschap. Zij leven met een populatie van ongeveer 380 personen in de ´Area of Strict Protection’ in het Manu National Park. Dit gebied is voor niemand toegankelijk, toch kunnen reizigers die deelnemen aan dit project verblijven in lodges middenin het National Park. Deze lodges en de omliggende infrastructuur zijn gebouwd in Matsiguenka stijl. De Matsiguenka’s zijn de gidsen tijdens het verblijf. Samen met de Matsiguenka´s leren de reizigers de jungle ontdekken. Lokale technieken als vissen, het maken van jacht instrumenten, kleren en sierwerk zijn de dagelijkse bezigheden van deze stam. Ook kan er kennis van de Matsiguenka’s over dieren en planten worden opgedaan. De deelname van reizigers aan dit project ondersteunt de stam en draagt bij aan de bescherming van de wilde dieren en de ecosystemen in het Manu National Park.
Voor meer informatie en andere community based projecten in Peru zie: www.peru.info onder het kopje ‘Experiential tourism’ .

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.