>Vaderlandsche geschiedenis in schoolplaten

>Rotterdam, Nieuwe MArkt. Nationaal Onderwijsmu...Image via WikipediaKent u ze nog? De oude schoolplaten die vroeger de wanden van het klaslokaal versierden? Aan de hand van historische schoolplaten kunnen bezoekers vanaf nu tot en met 11 januari 2009 in het Nationaal Onderwijsmuseum het Verleden van Nederland opnieuw ontdekken.
Veel mensen zullen ze nog kennen, de schoolplaten die vroeger op school de wanden van het klaslokaal sierden. Op geen enkele school ontbraken ze. Vandaag de dag kom je de platen op scholen niet veel meer tegen en in het klaslokaal hangen ze bijna nooit meer. Toch heeft de schoolplaat lange tijd een belangrijke rol in het onderwijs gespeeld. Bij vrijwel alle schoolvakken werden ze gebruikt, van aardrijkskunde en geschiedenis tot rekenen en handwerken. In de tentoonstelling Toen kunnen bezoekers de acht tijdvakken van de landelijke campagne Verleden van Nederland in schoolplaten verbeeld zien. Het museum is te vinden aan: Nieuwemarkt 1a, Rotterdam, www.onderwijsmuseum.nl

Reblog this post [with Zemanta]
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.