>Volop veranderingen op rustige Kanaaleilanden

>Voor de altijd zo rustige Kanaaleilanden Sark en Herm, onderdeel van het baljuwschap Guernsey, staat het jaar 2008 in het teken van veranderingen. Sark geldt als het laatste feodale staatje van Europa en wordt bestuurd door de Heer van Sark. De huidige heer Sir Michael Beaumont is de eenentwintigste, sinds koningin Elisabeth I een edelman uit Jersey het recht verleende om het eilandje te koloniseren. Het eiland handelt hiermee in strijd met de Rechten van de Mens en onder druk van het Britse parlement zullen er voor het eerst in 453 jaar vrije verkiezingen worden gehouden.
Ook op Herm is het een spannend jaar geweest, want voor de huidige bewoners en exploitanten van het White House Hotel, de familie Wood Heyworth, liep het huurcontract dat zij sinds 1949 bezaten, af. Er was aanvankelijk belangstelling van het luxe hotelketen Von Essen die de huur van £ 15 miljoen voor 40 jaar over wilde nemen. Tot grote opluchting van de plaatselijke bevolking is de huur (voor een aanzienlijk lager bedrag!) gegund aan John en Julia Singer, inwoners van Guernsey. Het echtpaar heeft elkaar 14 jaar geleden op het eiland ontmoet en zullen het bestuur van het eiland op de oude voet voortzetten. Dus geen televisie, telefoon of klok in het White House Hotel! www.visitguernsey.com.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.