>Voor één dag prinses in Kasteeltuinen Arcen

>>Voor één dag prinses in Kasteeltuinen Arcen 9Hoe hoor je je te gedragen in hoge kringen? En hoe zorg je ervoor dat je er gracieus uitziet wanneer je over de rode loper schrijdt? In Kasteeltuinen Arcen wordt je tot en met zondag 19 oktober getest op onder andere deze Koninklijke vaardigheden tijdens de prinsen- en prinsessendagen. Onder leiding van de hofdames Toet en Taartje leren kinderen in een half uur de fijne kneepjes van het prinsen- en prinsessenvak. Na het afronden van de verschillende testen krijgen de kinderen een heus prinse(sse)ndiploma uitgereikt. Trek je prinsessenjurk of prinselijk pak aan en waan je voor één middag prins of prinses. Deelname aan de prinsen- en prinsessendagen is gratis.
De hofdames Toet en Taartje ontvangen de kinderen op de chique Bel-etage van het Kasteel. Hier gaan de kinderen enkele proefjes doen waarbij hun Koninklijke trekjes worden getest. Zo mogen de kinderen bewijzen dat ze thee kunnen drinken op adellijke wijze, zich netjes weten te presenteren op het bordes en de rode loper bedwingen als echte beroemdheden. Toet en Taartje begeleiden de kinderen hierbij en geven ze tips waar nodig. Als de kinderen hun diploma in ontvangst hebben genomen, mogen zij ter afsluiting plaats nemen op de troon voor een mooie foto.
Tijdens de herfstvakantie is er meer te beleven in Kasteeltuinen Arcen! Op zondag 19 oktober is er een roofvogeldemonstratie, waarbij bezoekers onder andere uilen, arenden en gieren kunnen bewonderen. Ook kunnen kinderen de kleuren van Kasteeltuinen Arcen ontdekken door deel te nemen aan de nieuwe herfstspeurtocht Colours of the zoo. Daarnaast zijn er dagelijks Animal Times bij diverse diersoorten waarbij men alles te weten komt over ringstaartmaki’s, doodshoofdaapjes en belugasteuren die in het park leven. Ook aan de kleinsten is gedacht. Zij kunnen in de herfstvakantie dagelijks een spannende poppenkastvoorstelling bijwonen of zich laten schminken als hun lievelingsdier.
Openingstijden: mei t/m september 10.00-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00. Entreeprijzen volwassenen € 14,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 12,50. Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, 5944 BE te Arcen, www.kasteeltuinen.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.