>Wereldmuseum lanceert jongerensite Yrworld.nl

>Het Wereldmuseum lanceert de jongerensite Yrworld.nl. In samenwerking met Rotterdamse jongeren heeft het museum een filmpje gemaakt voor Youtube om de site te introduceren. Ook heeft het museum een eigen hyves en facebookpagina aangemaakt waar jongeren comments kunnen plaatsen. Met de ontwikkeling van deze site neemt het Wereldmuseum een voorproefje op het digitaal ontsluiten en interactief maken van de gehele collectie. Op Yrworld.nl worden aan de hand van de thema’s Identify Yourself, Sign & Design en Geloof en Magie zestig collectiestukken uitgelicht. Bezoekers kunnen op de site de voorwerpen taggen en een slideshow van de voorwerpen op Flickr bekijken. Jongeren worden zo actief bij de collectie betrokken. Daarnaast wordt er maandelijks een poll gehouden waar leuke prijzen aan zijn verbonden. Met Yrworld.nl wil het museum testen hoe de collectie op een interessante manier aan jongeren kan worden aangeboden. Niet alleen via de eigen site maar ook door het plaatsen van informatie op sociale netwerksites zoals Hyves en Facebook. Door de inzet van een
jongerenpanel zal het museum ook in de toekomst producten voor en door jongeren blijven ontwikkelen. www.yrworld.nl | www.wereldmuseum.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.