>Willingen wil wandelaars op weg helpen

>Willingen wordt in 2009 de Duitse wandelhoofdstad. Meer dan 50.000 wandelliefhebbers reizen van 19 t/m 24 augustus naar de Duitse Wandeldag in de gemeente Upland, om samen te wandelen en de nieuwste wandeltrends en -accessoires te leren kennen. Nederlandse wandelaars zijn ook van harte welkom.
Er zal een grote beurs zijn waar een breed assortiment van vele bekende merken te vinden is en deskundigen uit het gehele veld van de wandelsport aanwezig zijn. De professionele Willinger organisatie heeft meer dan 70 wandelingen, onder leiding van een gids, voorbereid. Alle wandelingen leiden naar de mooiste plekjes in de regio en vertellen spannende verhalen over natuur, land, volk en geschiedenis.
Sinds Willingen in 2006 de het evenement “Deutscher Wandertag” kreeg toegewezen,
draait de organisatie op volle toeren zodat de gasten van een onvergetelijke wandelvakantie kunnen genieten. Alle wandelpaden werden gemoderniseerd. Het is echt kwaliteitsoffensief. De bewegwijzering is hernieuwd en gecompleteerd. Duidelijke informatie over de nabije en verdergelegen bestemmingen zorgen ervoor dat je altijd weet waar je bent en waar je naar toe moet.
Nieuwe banken van uitstekende kwaliteit, bij adembenemend mooie uitzichtpunten nodigen, uit voor een pauze. Vele panorama’s zijn pas ontstaan toen de orkaan Kyrill vorig jaar over de regio trok. Inmiddels is alles weer opgeruimd. Routes met het certificaat „Qualitätsweg Wanderbares Deutschland“ worden regelmatig opnieuw gekeurd.
Het tijdstip van de Duitse Wandeldag in Willingen is optimaal gekozen. Juist in augustus, de mooiste zomermaand, verschijnt de natuur rondom Willingen in de prachtigste kleuren. Alleen al de bloeiende Hochheide is een uniek schouwspel. Het meer dan 100 bladzijdes omvattende programmaboekje van de Tourist Information Willingen geeft een goed overzicht van het omvangrijke aanbod tijdens dit evenement. Meer informatie (Duitstalig) is ook verkrijgbaar op www.deutscherwandertag2009.de. | www.willingen.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.