>Winter Wonderland in Londen

>Winter Wonderland keert terug naar het Londense Hyde Park deze kerst. Van 22 november tot en met 4 januari, staat Londen’s grootste ijsbaan zal open voor skating sessies. Een 50-meter (165-ft) reuzenrad biedt uitzicht over Londen en de 142 hectare van Hyde Park. De kerstman is met zijn elven aanwezig in de muziektent in Hyde Park tot kerstavond. Er zijn ook (andere) attracties voor kinderen. De Duitse markt, waar men kan winkelen, eten en drinken, heeft de dubbele omvang van vorig jaar. De bomen langs Serpentine Row worden gedecoreerd met Christmas lights.
In 1536 nam Henry VIII Hyde Park over van de monniken van Westminster Abbey om het te gebruiken als een prive jachtterrein voor herten en wilde zwijnen. Charles I opende het park voor het publiek in 1637. Toen William III zijn hofhouding verplaatste naar Kensington Palace, vond hij dat zijn wandeling naar St James’s erg gevaarlijk was, dus liet hij 300 olielampen installeren en schiep daarmee de eerste kunstmatig verlichte ‘snelweg’ in Groot-Brittannië.
Vorig jaar trok Winter Wonderland in Hyde Park meer dan een half miljoen bezoekers. Het Winterwonderland is dagelijks geopend van 10 tot 22 uur (gesloten op 25 december).
Wonderland is gratis, maar er moeten wel tokens voor alle attracties en bezienswaardigheden
ter plekke gekocht worden. Vooraf reserveren is aanbevolen voor de ijsbaan en reusachtige wiel. Tickets voor een uur schaatsen sessies kosten £ 12.50 volwassenen in piekuren (£ 10 daluren), kinderen £ 7.50 te allen tijde. www.hydeparkwinterwonderland.com


0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.