>1 meter sneeuw in Ischl: liften open

>Een betere start van het wintersport-seizoen kunnen skiërs en boarders zich niet wensen. Met ruim 1 meter verse sneeuw opent het Oostenrijkse wintersportdorp Ischgl dit weekend traditiegetrouw als één van de eerste bestemmingen het nieuwe winterseizoen. De condities zijn uitstekend, het hele skigebied is open. Zelfs in het dorp ligt 50 cm sneeuw. Afgelopen dagen kreeg Tirol een fors pak sneeuw, waardoor alle bestemmingen komende weken een vliegende start maken. Een groot aantal Nederlandse wintersporters reist dit weekend al af naar Tirol om van deze goede condities te genieten.
Ischgl pakt de winteropening als altijd groots aan met openlucht optredens van international artiesten. Dit jaar staan de populaire zangeressen Leona Lewis en Gabriella Cilmi temidden van de sneeuwvlokken op het podium voor het ‘Top of the Mountain concert’.
Sinds gisteren zijn alle liften in Ischgl geopend. Dankzij de enorme sneeuwval zijn de condities van het skigebied, met ruim 235 km piste, optimaal en kunnen skiërs en snowboarders zich verheugen op witte pistes en super-afdalingen. In het dal ligt 50 cm, dus terugskiën tot in het dorp is geen enkel probleem.
Ook in andere Tiroler skigebieden zijn de sneeuwcondities goed. Niet alleen op de gletsjers en de hoger gelegen gebieden, ook populaire wintersportoorden zoals St. Anton en Seefeld zijn bedekt onder een meter witte sneeuwlaag. www.ischgl.com.

Reblog this post [with Zemanta]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.