>100 dagen sneeuw, vlakbij

>Niet direct een hele week op skivakantie, maar het liever een dagje of weekend proberen? In een uur of drie rijden zit je al in Winterberg. Winterberg in Noord-Rijnland-Westfalen is het dichtstbijzijnde skigebied voor Nederlanders. De hoogte van iets meer dan 600 meter maakt het geen sneeuwzeker gebied, maar tientallen sneeuwkanonnen maken het toch tot een betrouwbaar skigebied. Winterberg is de ideale plaats als je nog geen ski-ervaring hebt. Verschillende skischolen met Nederlandssprekende instructeurs helpen je snel op de lange latten. De prijs van een skipas is niet te hoog en ook skihuur is prima te doen. In WintersportArena Sauerland zijn maar liefst 90 pistes en 60 liften, waaronder ook veel stoeltjesliften. Drie dagen skiën kost daar 55 euro, een week kost nog geen negen tientjes. Een weekend ski’s huren kan al vanaf 27 euro, inclusief schoenen en stokken. Jaarlijks zijn er ongeveer 100 skibare dagen, het overgrote deel op natuursneeuw.
DAG.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.