>Andersen kerstmarkt in Odense

>Hans Christian Andersen.Wie van mooie, nostalgische kerstmarkten houdt komt in Odense op het Deense eiland Funen aan zijn trekken. In de geboortestad van Hans Christian Andersen is in het oude centrum een kerstmarkt in de sfeer van de tijd van de wereldberoemde sprookjesschrijver – de 19e eeuw. De markt is op de Sortebrødre Torv in de weekends van 29 en 30 november en 6 en 7 december a.s. Er lopen figuren uit Andersens sprookjes rond, zoals het meisje met de zwavelstokjes.
Op dezelfde dagen is een Kerst als in de 19e eeuw te beleven op de kerstmarkt rondom Møntergården aan de Overgade, waarin het cultuur-historisch museum van de stad is gevestigd. Ook hier kun je figuren uit het verleden tegenkomen, gespeeld door acteurs.
Meer info: VisitOdense, tel. +45 6612 7520, www.visitodense.com en/of www.hcajulemarkedet.dk en www.visitdenmark.nl/kerst

Reblog this post [with Zemanta]
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.