>ANWB: Minder mensen op wintersport

>Komende winter zullen ongeveer 1 miljoen Nederlanders kiezen voor een wintersportvakantie. Dit aantal ligt lager dan vorig jaar. Toen vertrokken 1,1 miljoen landgenoten richting de wintersportgebieden. De ANWB verwacht dat de huidige economische omstandigheden van invloed zijn op de keuze van de consument om op wintersportvakantie te gaan.
Oostenrijk blijft de meest favoriete wintersportbestemming en mag ongeveer de helft van de Nederlandse wintersporters begroeten (52%). Het populairste skigebied in Oostenrijk is de provincie Tirol. Ruim de helft van wintersportvakanties in Oostenrijk zal hier worden doorgebracht.
Frankrijk staat als wintersportbestemming op de tweede plaats met 18% van de Nederlandse wintersporters. Zwitserland en Duitsland delen de derde plek, zij ontvangen ongeveer 7% van de Nederlandse wintersporters. Van de wintersportvakanties in Frankrijk wordt ruim driekwart doorgebracht in de Alpen, in Duitsland is Sauerland het meest populaire wintersportgebied. In Zwitserland is de streek Wallis favoriet.
De kerstvakantie begint voor alle regio’s op 20 december 2008 en duurt tot en met 4 januari 2009. De cijfers in dit bericht zijn gebaseerd op de resultaten van een onderzoek onder het ANWB Panel en het CVO Wintersportvakanties.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.