>Avontuurlijke reis naar IJsland

>Een weids en uitgestrekt (wit) landschap met geisers die kokendheet water spuiten, actieve vulkanen en pruttelende modderpoelen. Waar vind je dat nog? In IJsland! Een zeer bijzonder land waar veel te ontdekken valt. Helemaal in de winter, die overigens niet zo koud is als de naam IJsland doet vermoeden. Voigt Travel heeft een 8-daagse reis naar dit land samengesteld: zowel naar de ongerepte en pure natuur in het noorden als naar bruisend Reykjavik. Massieve gletsjers met ijs en sneeuw liggen aan je voeten. Net als een weids en uitgestrekt landschap, want IJsland telt bijna geen bomen. Je waant je hier echt op een andere planeet. De indrukwekkende 8-daagse reis ‘naar de andere planeet’ heeft veel hoogtepunten in petto. De eerste dag vlieg je via Keflavik naar Akureyri om vervolgens op ontdekking te gaan in de witte natuur van noordelijk IJsland. Tijd genoeg om bijzondere excursies te maken. Met een IJslandse jeep door het ruige landschap of per sneeuwscooter over gletsjers? De meest indrukwekkende waterval van Europa, de Dettifoss (44 meter hoog en ruim 100 meter breed) bezoeken of samen op zoek naar het Noorderlicht? Het kan allemaal! Ook een duik in de natuurlijke, warme baden van Myvatn Nature Baths mag niet ontbreken! Bubbelen in die warmwaterbronnen (38-40ºC) is een must in IJsland.
Het 8-daagse Winteravontuur Noord-IJsland heeft veel mooie belevenissen op het programma staan waarbij er ook ruimte is voor een eigen invulling. Wordt het een rustige wandeling door de sneeuw of juist een bezoek aan het eeuwenoude Dimmuborgir. Dit gebied is door een vulkaanuitbarsting ontstaan en volgens IJslandse legende wonen hier de dertien IJslandse kerstmannetjes. Na al deze avonturen is het tijd om naar de hoofdstad Reykjavik te vertrekken. Om cultuur te snuiven en te shoppen…
Tijdens het Winteravontuur Noord-IJsland verblijven gasten vijf nachten in Sel Hotel Myvatn. Een hotel dat aan het bevroren Myvatn meer ligt. Schaatsen en langlaufski’s zijn gratis beschikbaar. Na het langlaufen nog even bijkomen in de sauna of de hot tub? Geen probleem, want ook deze faciliteiten zijn inclusief. Uiteindelijk zijn er in Reykjavik nog twee overnachtingen in een tweepersoonskamer met douche, toilet, telefoon en televisie. En… wel zo prettig. Het hotel bevindt zich in het centrum van Reykjavik.
Leuke weetjes over IJsland
– Het woord geiser komt uit het IJslands. Het komt van ‘Geysir’, de bekendste geiser van IJsland.
– IJsland lijkt een ijzingwekkend koud land, maar de naam is misleidend. Er heerst een relatief mild klimaat dankzij de invloed van de Atlantische Oceaan en de Golf Stroom. Al ligt er in de winter, zeker in het noorden, een dik pak sneeuw en vriest het (matig).
– Elf procent van het oppervlakte van IJsland is bedekt met gletsjers en dertig procent met lavavelden.
– IJsland is 2,5 keer zo groot als Nederland en er wonen maar 300.000 IJslanders. Rust en ruimte!
– Volgens de vredesorganisatie Vision of Humanity is IJsland het vredigste en vreedzaamste land ter wereld. Gevolgd door Denemarken en Noorwegen.
– IJsland ligt bij de Poolcirkel. Dit betekent dat in de wintermaanden het Noorderlicht, een zeer bijzonder natuurverschijnsel, regelmatig te zien is tijdens heldere nachten. Informatie: www.winteravontuur.nl of bellen naar Voigt Travel, telefoon: 035 – 6990322.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.