>Boekboek voor avontuurllijke camperreizen

>>Boekboek voor avontuurllijke camperreizen 8Uit diverse onderzoeken blijkt dat de populariteit van het camperen is gegroeid bij zowel actieve ouderen als bij jongere huishoudens. Facile-en-Route Campergids Europa 2009 speelt daar op in. Het reizen met een camper is avontuurlijk; zwerftochten zonder vooraf een vaste planning. Om zorgeloos te camperen geeft de nieuwe uitgave van de Facile-en-Route Campergids Europa informatie over overnachtingen op camperplaatsen en servicepunten. De gids kost € 24,95 en is verkrijgbaar bij ANWB, NKC, boekhandel en accessoirebedrijven in Nederland en België.
De camperaar gaat vaak en het hele jaar door op reis. Het aantal korte vakanties is zelfs vijfendertig procent hoger dan gemiddeld. Met de Facile-en-Route Campergids Europa heeft de camperaar tijdens de korte vakanties dichtbij of op avontuurlijke zwerftochten door Europa, steeds de noodzakelijke informatie bij de hand.
De zeshonderdveertig pagina’s tellende gids geeft camperinformatie uit vijftien Europese landen. Ondanks de toename van honderd pagina’s is het handzame formaat gehandhaafd. Per land is opgenomen: de regelgeving over vrij overnachten, vrije overnachtingsplaatsen, campervriendelijke campings, speciale plaatsen voor het lozen en tanken van water, GPS-coördinaten en interessante toeristische informatie. Duizenden illustratieve foto’s geven de gebruikers van de gids een indruk wat zij ter plaatse kunnen verwachten.
De campergids wordt jaarlijks geheel bijgewerkt. Elk jaar komen er veel nieuwe camperplaatsen bij en worden de gegevens van de bestaande plaatsen aangepast. In totaal gaat dat om duizenden mutaties. Daardoor blijft de gids up-to-date en is het een betrouwbaar hulpmiddel bij het camperen. Hoofdredacteur Anne van den Dobbelsteen: “Afgelopen zomerseizoen is een klein legertje reisconsulenten door Europa gereisd om camperplaatsen te bezoeken en gegevens te controleren. De gids is hierdoor nog interessanter geworden en kunnen we nu spreken van een campergids voor camperaars door camperaars.”
Uitgeverij Facile Media biedt op de website www.facilemedia.nl de mogelijkheid om, tegen een kleine vergoeding, datasets de downloaden van de landen in de gids. Deze datasets bevatten POI’s (Points of Interest) van de camperplaatsen die in de gids worden vermeld. De sets zijn eenvoudig te installeren op de meest gangbare navigatiesystemen. Op deze manier navigeert de camperaar zeer comfortabel naar zijn volgende stop.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.