>Braakballen pluizen als uitje

>Uilenbraaksel uitpluizen. Het klinkt onsmakelijk, maar dat valt reuze mee. Kinderen kunnen het op zaterdag 29 en zondag 30 november zelf ontdekken. Dan organiseert Expeditie Ecodrome Zwolle het Pluisweekend. Tijdens dit themaweekend kunnen kinderen een échte uilenbraakbal ontleden. Daarin vinden zij botjes, tanden en haren, die aantonen wat de uil heeft gegeten.
Tijdens het Pluisweekend op zaterdag 29 en zondag 30 november in Expeditie Ecodrome Zwolle gaan kinderen aan de slag met het uitpluizen van échte braakballen. Deze worden geproduceerd door uilen. Zij slikken de dieren die ze vangen met huid en haar door. De moeilijk verteerbare delen zoals haren, tanden en botten worden uitgespuugd in de vorm van een braakbal. Door deze uit te pluizen ontdekken kinderen wat de uil heeft gegeten. De gevonden botjes mogen ze mee naar huis nemen. In Expeditie Ecodrome Zwolle leven ook uilen, namelijk Europese oehoes. De oehoe is de grootste uilensoort ter wereld. De naam heeft de vogel te danken aan zijn roepgeluid. Vooral in de winter laat het mannetje zijn imposante ‘Whoeoh’-roep horen. De Europese oehoes zijn te vinden bij de roofvogels in het park. Na het uitpluizen van de braakballen kunnen de kinderen het park in voor spannende expedities langs de Europese oehoes, otters, kaaimannen en apen. Tijdens het Pluisweekend is het park (Willemsvaart 19, Zwolle), met onder andere de Jungle Expeditie en de Monstertunnel, geopend van 10.00 tot 17.00 uur en liggen er inschrijflijsten voor het uitpluizen bij de balie. Deelname aan deze extra activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. www.ecodrome.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.