>Efteling attractie top 10

>
Het was druk de laatste week dat de Efteling open was in 2008. Lange rijen voor de kassa, maar eenmaal binnen bleek dat aantal zich toch aardig over het park te kunnen verspreiden. Elke Dag Vakantie.nl bezocht het park samen met een keurteam van twee 9-jarigen. Zij bepaalden dan ook de uitkomst van de attractie Top 10 die in bijgaand filmpje te zien is. Een gekleurde uitkomst daardoor, omdat ieder mens zijn eigen voorkeuren zal hebben. In de rij voor de Droomvlucht (wachttijd 30 minuten) spraken we met een Arnhemmer die een jaarabonnement had en die tien keer per jaar (meestal in zijn eentje, zijn kinderen hoefden niet zo vaak) naar de Efteling kwam. Hij vertelde o.a. dat je bij de Droomvlucht aan de zijkant door de schutting kunt kijken en dan echt kunt zien hoe druk het is en dat er na alle jaren nog regelmatig nieuwe attracties toegevoegd worden aan het Sprookjesbos (the basics), zoals (inderdaad erg mooi!) het meisje met de zwavelstokjes.
De plattegrond van het park laat op een mooie manier zien hoe het langzaam in de loop der jaren gegroeid is. Er is voor alle leeftijdsgroepen wat te beleven, maar het is goed dat het alleen in het (zomer)seizoen open is, want de hoofdmoot wordt gevormd door buitenactiviteiten en ook veel horeca heeft geen dak boven het hoofd. Goedkoop is het niet (27 euro pp) en het zal je (gezien de wachttijden) niet lukken om álle attracties tussen 10 en 18 uur te bezoeken, maar het behoort zondermeer tot de top 3 van Nederlandse attractieparken. Qua absolute cijfers is dat ook duidelijk: in 2007 was de Efteling met 3,2 miljoen bezoekers de drukst bezochte attractie, gevolgd door de Amsterdamse rondvaarten (3,2 miljoen), Diergaarde Blijdorp (1,5 miljoen), Van Gogh museum (1,5 miljoen), Burgers Zoo (1,5 miljoen) (Bron: Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen)

Tot eind 2008 kan iedereen in een poll op www.elkedagvakantie.nl laten weten wat zijn of haar populairste attractie van de Efteling is.

>Efteling attractie top 10 13Hans en Grietje in de Efteling.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.