>Feestelijke kerst in New England

>Kerst in Massachusetts is Kerst op z’n best. Stad en land stralen dan vanwege het heerlijke – traditionele – eten, de hoogstaande culturele voorstellingen, een overvloed aan winterse buitenactiviteiten en last but not least… de waanzinnige winkelmogelijkheden. De combinatie van fantastische etalages en de gunstige wisselkoers maken winkelen nu superfeestelijk. Zelfs het klimaat werkt mee aan een heerlijke Kerst: de dagen zijn zonnig, terwijl sneeuw het landschap doet schitteren. Voor de feestelijkste Kerstinkopen moet u in en rond Boston zijn. In de markthal Faneuil Hall is overal gratis entertainment (en er is zelfs een grote kans Santa Claus tegen het lijf te lopen). Werkelijk alles spoort aan om helemaal in de kerstsfeer te duiken: de decoraties, het eten en de talloze inspirerende winkels. De megastores stunten met hun prijzen en grote labels als Chanel, Dior, Armani en Louis Vuitton zijn nog nooit zo betaalbaar geweest. Winkels verkopen uitzonderlijke kunst, antiek, culinaire delicatessen van onder andere cranberry’s, en kaarsen met sfeervolle geuren als die van gesuikerde appeltjes en chocolade cake. Voor jong en oud is er overal in de stad iets te ondernemen. Boston telt ruim zeventig musea, waaronder een speciaal kindermuseum. Rond de 25e december brengt het beroemde Boston Ballet de Kerstklassieker De Notenkraker ten tonele.
In de nabij gelegen bergen ligt Wachutt Mountain, een geliefd skigebied. Ook in de romantisch glooiende Berkshires kan men skiën. Het winterse seizoen wordt hier gevierd met hondensleeën, paardensleeën, schaatsen, ijsvissen, avontuurlijke wandelingen en het hele jaar wordt er gegolfd. Dat de natuur hier ongerept is blijkt uit de aanwezigheid van bevers, nertsen, zwarte beren, lynxen, vossen, prairiehonden en elanden. www.massvacation.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.