>Garmisch-Partenkirchen verzekerd van sneeuw

>Het populaire skigebied van Garmisch-Partenkirchen in de Duitse deelstaat Beieren beschikt vanaf het nieuwe winterseizoen in elk geval over vijf sneeuwzekere pisten. Er is flink in de buidel getast voor de aanschaf van nieuwe apparatuur waarmee men op verantwoorde wijze voldoende sneeuw kan maken, als moeder natuur het laat afweten.
Het gaat in totaal om 43 geluidsarme sneeuwmachines van het type ‘Whisper’ die het gebied onder vrijwel alle omstandigheden van voldoende sneeuw voorzien. Bij een noodzakelijk geworden herinrichting van de pisten heeft men zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu.
De maatregelen in Garmisch-Partenkirchen zijn mede genomen met het oog op de aan deze wintersportplaats toegewezen WK alpineskiën in 2011. Het Duitse wintersportoord is bovendien samen met München en Schönau in de race voor de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2018. www.garmisch-partenkirchen.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.