>Huys Clingendael in Madurodam

>Op woensdag 12 november om 15.20 uur onthullen drs. Alfons Stoelinga, plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, prof. dr. Jaap de Zwaan, directeur van het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen “Clingendael” en Tahita Ringers, de 17-jarige burgemeester van Madurodam, een schaalmodel van Huys Clingendael in de Haagse miniatuurstad. De aanleiding voor het plaatsen van deze miniatuur is het 25-jarig bestaan van Instituut Clingendael. Dit kennisinstituut fungeert als denktank en als diplomatieke academie, en beoogt in een doorlopend veranderende mondiale omgeving politiek-maatschappelijke ontwikkelingen vroegtijdig te onderkennen en te analyseren voor overheid en publiek.
Het historische pand Huys Clingendael is gebouwd tussen 1643 en 1660 voor Philips Doublet II en werd, mede door de invloed van zijn vrouw en schoonvader Constantijn Huygens, een centrum voor kunst en cultuur. In de 19e en 20e eeuw was het huis in bezit van de familie Van Brienen, een belangrijk handelaars- en bankiersgeslacht. Sinds 1954 is de gemeente Den Haag eigenaar van het gebouw dat vanaf 1983 onderdak biedt aan Instituut Clingendael.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.