>India Festival in Amsterdam

>Prinses Máxima verricht woensdagavond 12 november op het Museumplein in Amsterdam de opening van het Amsterdam India Festival. Aansluitend woont de Prinses in het Concertgebouw een uitvoering bij van het Kathakali Danstheater. Het Amsterdam India Festival tracht middels tientallen evenementen op het gebied van muziek, dans, mode, film, fotografie, theater, beeldende kunst, architectuur en multimedia de levendige cultuur, rijkdom en diversiteit van India in al zijn facetten dichterbij te brengen. Thema is Blended Cultures, verwijzend naar de enorme verscheidenheid aan culturen die in India met elkaar samenleven. Het festival wordt georganiseerd door het Concertgebouw samen met een groot aantal andere cultuurinstellingen.
De openingsvoorstelling zal in het teken staan van Karthakali dansdrama, één van de meest spectaculaire theatervormen uit India, uitgevoerd door een cast van circa twintig spelers, dansers en musici.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.