>Indrukwekkende pracht van

>Černé jezero, Šumava[Image by sambeckwith via Flickr]Uitgestrekte naaldbossen, glooiende heuvels, idyllische bergmeertjes en pittoreske dorpjes zijn de belangrijkste kenmerken van het nationale park Šumava in de streek Zuid-Bohemen. Met haar 69.030 hectare is dit bosrijke gebergte het grootste nationale park van Tsjechië.
Decennia lang was een gedeelte van dit gebied ontoegankelijk voor Tsjechische burgers. Het natuurgebied waar Šumava deel van uitmaakt loopt namelijk door tot in Duitsland en Oostenrijk. Ten tijden van het communistische regime mochten de Tsjechen de grens niet over en werd het stuk natuur rond de grens streng bewaakt.
Dat is helemaal niet vervelend voor alle natuurliefhebbers onder ons, want toen het gebied in 1990 weer vrij toegankelijk werd bestond het uit volledig ongerepte natuur. Het werd dan ook meteen benoemd tot bio-reservaat door UNESCO. In dit gebied kunt u nog een paar van de laatste stukken oerbos van Europa bewonderen. Daarnaast lopen op sommige plekken nog lynxen en wilde katten rond. In de laatste jaren zijn er zelfs nog een paar beren gesignaleerd! (Bron: Tsjechië.nl)

Reblog this post [with Zemanta]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.