Kerst op Madeira begint nu al


In Madeira is het lang Kerstmis. Half november al beginnen de voorbereidingen van dit feest dat op Madeira groots gevierd wordt. Dan wordt de kerstverlichting in de straten en op de pleinen van de hoofdstad Funchal ontstoken, een hele happening. Vanaf december worden ook alle grote pleinen van de stad versierd met prachtige verse bloemen. Tegelijkertijd vinden er allerlei culturele festiviteiten plaats. Kerstmis zelf vieren ze in Madeira vooral thuis, maar met nieuwjaar is iedereen buiten te vinden. Niet verwonderlijk; het vuurwerkspektakel dat op 31 december te zien is in de haven behoort tot de grootste vuurwerkshows ter wereld en won in 2007 een vermelding in het Guinness Book of Records als mooiste en grootste vuurwerkshow ter wereld. Reden genoeg voor een bezoek aan Madeira in deze tijd van het jaar.
www.madeiraturismo.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.