>KerstRun in Noordwijk aan Zee

>

>KerstRun in Noordwijk aan Zee 8
Mensen die het jaar sportief willen afsluiten en zonder schuldgevoel aan het calorierijke kerstdiner willen verschijnen, krijgen een kans in Noordwijk aan Zee. Op zondag 21 december kunnen zij meedoen met de KerstRun. Een sportieve vrolijke loop met twee korte afstanden: twee en vijf kilometer. Enige vereiste die de organisatie stelt: verschijnen in kerstoutfit.
De organisatie van de KerstRun nodigt iedereen uit om mee te doen: jong en oud, hardlopers en sportieve wandelaars. Startpunt is het gemeentehuis in Noordwijk Binnen. Van daaruit wordt gelopen naar Noordwijk aan Zee. Bij de 5 kilometerloop gaat het parcours ook over het strand.
Kerstlopen of Santarunnen is een fenomeen wat je steeds vaker over de hele wereld tegenkomt. Het verhaal gaat dat het hardlopen in kerstoutfit begonnen is met een grap in Liverpool. Inmiddels verschijnen in deze stad jaarlijks zo’n 6000 mensen aan de start. Ook in Las Vegas en het Duitse Hamburg worden dergelijke lopen gehouden.
In Noordwijk ligt bij de ‘run’ nadruk plezier: hoe origineler de outfit hoe beter. De belangrijkste prijs wordt gegeven aan de deelnemer die het beste uitgedost is kerstkleding. Op de site www.kerstrun.nl vinden deelnemers alle relevante informatie over de precieze tijden en hoe in te schrijven. Natuurlijk kunnen mensen ook komen aanmoedigen en kijken naar het grappige spektakel.
Kerstrun 2008

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.