>Kerststad Göteborg 2008 van start

>14 november valt het startschot voor ‘Kerststad Göteborg 2008’. Dan wordt niet alleen de “Lichtjeslaan” ontstoken, maar opent ook de traditionele kerstmarkt van Scandinavië’s grootste pretpark Liseberg zijn deuren weer. De ongeveer 3,4 km lange ” Lichtjeslaan” die zich uitstrekt van de haven tot de boulevard op de Avenue en verder tot aan het pretpark Liseberg, is niet meer weg te denken uit Göteborg. Sterker nog, met een combinatie van innovatief lichtdesign en behoud van geliefde oude kersttradities, scheppen de architecten en lichtdesigners van Göteborg ieder jaar weer een unieke sfeer. Hoogtepunt is een speciaal geproduceerde multimedia show, die vanaf 5 december twee keer per avond op de gevel van het Museum of Art wordt geprojecteerd – op een oppervlak van 1.500 vierkante meter. Dit jaar zal voor het eerst een moderne licht-show op het Harry Hjörnes plein verschijnen, terwijl bij het Winter Wonderland in het Bältespännar park de traditionele kerstsfeer overheerst. Ongeveer halverwege de ” Lichtjeslaan ” ligt de ijsbaan en is op het podium een koor in kerstboom-opstelling te bewonderen. Ook worden daar vanaf 5 december kastanjes geroosterd. Bijna vijf miljoen lampjes sieren de bomen en gebouwen rondom de kerstmarkt in het pretpark Liseberg. In circa 80 kerstmarktkramen worden de meest uiteenlopende Zweeds traditionele producten verkocht- van kunstnijverheid tot Zweedse delicatessen zoals rendiervlees en ingemaakte haring en van snoepgoed zoals marsepein tot gebrande amandelen. Bovendien is er een Liseberg Icebar, volledig uit ijzig blauw doorschijnende ijsblokjes gemaakt. Wie Göteborg in de kersttijd wil bezoeken, heeft via www.goteborg.com de mogelijkheid om het Kerst Götenborg pakket te boeken. Het is vanaf SEK 620 (ongeveer 64 euro) p.p. beschikbaar en bevat een overnachting in een centraal gelegen hotel in een tweepersoonskamer, ontbijt en gratis toegang tot de Liseberg Kerstmarkt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.