>Kwaliteitsschild voor Veluwse trekkershutten

>Annelies van der Kolk, gedeputeerde toerisme van de provincie Gelderland, heeft het eerste kwaliteitschild voor trekkershutten ‘voor de verwende vakantieganger’ onthuld. Museumboerderij en camping Mariahoeve in Putten is één van de vijf locaties waar de Stichting Recreatie Randmeren samen met de Stichting Trekkershutten Nederland moderne trekkershutten heeft geplaatst, drie in totaal. Elf andere comfortable trekkershutten zijn te vinden op Landgoed Old Putten in Elburg, Camping Groot Grobbenhorst in Nunspeet, Camping Erkmederstrand in Zeewolde, en Jachthaven Wolderwijd in Zeewolde. De trekkershutten zijn er in drie varianten, waarbij de meest luxueuze variant beschikt over een eigen badkamer, WC, keukenblok, aparte slaapkamers en verwarming. De plaatsing van veertien trekkershutten langs de randmeren is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Gemeenschap. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de routegebonden recreatie. Zo kampen veel wandelaars en fietsers die het zogeheten ‘rondje Zuiderzee’ lopen of rijden met een tekort aan goedkope overnachtingsmogelijkheden op het traject langs de Randmeren. Veel van deze recreanten verblijven vaak slechts één of twee nachten op een plek, waarmee het voor hen lastig is om in vakantieperiodes passende accommodatie te vinden. Met de komst van deze goed geequipeerde trekkershutten wordt hierin voorzien. Meer informatie over deze trekkershutten en een kaart van de locaties is te vinden op www.trekkershuttenrandmeren.nl .

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.