>Kwart controleert ‘zwarte lijst’

>Sinds maart 2006 stelt de Europese Commissie een zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen op. Maatschappijen die op deze lijst staan mogen niet naar of over landen in de Europese Unie vliegen. Uit het Nationale Vliegreisonderzoek van Vliegwinkel.nl blijkt dat een kwart van de Nederlanders deze lijst checkt bij het boeken van een vlucht. Marcel Veenhuizen, directeur van Vliegwinkel.nl: “Wat ons verbaast is dat maar liefst een kwart van de mensen deze lijst controleert. Uiteraard houden ook wij de zwarte lijst nauwlettend in de gaten. Als we twijfels hebben over luchtvaartmaatschappijen adviseren we onze klanten om met een andere maatschappij te vliegen, zoals onlangs ook gebeurd is met de Deense maatschappij Sterling. Wij garanderen onze klanten dat zij bij ons veilig kunnen boeken. En veilig betekent ook bij veilige luchtvaartmaatschappijen.”
De zwarte lijst wordt dan wel door veel Nederlanders gecheckt, dit betekent echter niet dat Nederlanders bang zijn voor de vlucht. Bij maar liefst 83% van de Nederlanders is geen greintje vliegangst te bekennen. Slechts 1% van de Nederlanders heeft echt vliegangst.Dit onderzoek werd in september 2008 uitgevoerd onder 1.182 respondenten tussen 18 en 65 jaar door onderzoeksbureau De Vos & Jansen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.