>Lekker leven in Luik

>Luik is leuk. Net over de grens ben je meteen in een andere Franstalige wereld, waar iedereen op verwarmde terrasjes koffie of een Belgisch biertje zit te drinken en rustig de tijd neemt voor de lunch. Luik is een levendige grote stad met veel winkels, restaurants en cafés en een paar mooie musea. In september wordt het museum van het Waalse leven heropend, een goede aanleiding voor een uitstapje naar Luik.
Het Musée de la Vie Wallonne is het rijkste museum van Wallonië op het gebied van volkenkunde. Het ligt middenin het centrum van Luik en alleen de locatie van het museum is al prachtig. In de oude zalen en gangen van het klooster van de Minderbroeders staan allerlei objecten opgesteld die een goed beeld geven van het leven van weleer in Wallonië: van land- en bosbouw, oude industrieën en ambachten, tradities en regionale kunsten. Het klooster is de afgelopen jaren uitgebreid gerestaureerd en de objecten hebben een levendige nieuwe opstelling gekregen.
Je kunt cultuur natuurlijk ook prima combineren met culinaire geneugten van Luik. Lekker een Luikse wafel soldaat gaan maken bijvoorbeeld. Een perfect adresje, waar ze voor je neus in het wafelijzer verdwijnen, is de winkel tegenover de kathedraal. Of tijdens de zondagse La Batte markt, Belgische frietjes eten of de typisch Luikse specialiteit boullette-frites (balletje gehakt met frietjes) of uitgebreid gaan dineren in één van de vele restaurants die Luik telt.
Info: www.liege.be en www.viewallonne.be, brochure Luik is ook tegen betaling van porto- en administratiekosten beschikbaar op het Belgisch Verkeersbureau voor Wallonië en Brussel, Postbus 2324, 2002 CH Haarlem, tel 0900-2020107, belgisch.verkeersbureau@wxs.nl .

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.