>Maltezer ridder in Apeldoorn

>Van 20 november 2008 tot en met 11 januari 2009 is in Paleis Het Loo een kleine presentatie van aanwinsten van de Stichting tot Instandhouding van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden te zien. De Stichting werd in 1956 opgericht ter ondersteuning van het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden. In de presentatie Aanwinsten 1990-2008 zijn topstukken bijeengebrach. Te zien zijn gouden beloningspenningen uit de tijd van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, een kostuum van een Maltezer ridder en fraaie versierselen uit de tijd van het Ancien Regime, het Napoleontische tijdvak en het Koninkrijk der Nederlanden. Heel bijzonder is ook de dapperheidsonderscheiding die aan de hond Ricky werd verleend, vanwege zijn verdiensten in de Tweede Wereldoorlog. De presentatie is ingericht in de Oostvleugel van Paleis Het Loo. www.paleishetloo.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.