>Mam, hoe lang nog tot kerst?

>Hoeveel nachtjes nog tot Kerstmis? De kinderwebsite www.kinder-vakanties.nl maakt met een Winter-Kerstspecial de wachttijd voor jonge internetsurfertjes een stukje korter. Vanaf deze week zijn op de tweetalige website en in de Kerstnieuwsbrief allerlei tips en evenementen voor het Duits-Nederlandse grensgebied in de Euregio Gronau te vinden. Verhaaltjes, knutsel- en bakideeën, tips voor kerstmarkten en sfeervolle events inclusief.
Wie is eigenlijk Knecht Ruprecht? Waarom is kerstavond in Duitsland heel anders? Wat doen de “Sternsinger” eigenlijk precies? De mascottes van de site, Lilli en Luuk leggen het graag uit – bijvoorbeeld met een nieuwsbrief waarin deze en andere vragen worden beantwoord. Wie zich op www.kinder-vakanties.de aanmeldt, krijgt tot Kerstmis een keer per week een e-mail vol verhalen over culturele verschillen, aankondigingen van kerstevents of knutselideeën. “Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs allerlei wetenswaardigheden over kerst- en adventsgebruiken in het buurland”, zegt Heike Rieger, projectleidster voor de website in het kader van “Toerisme-Marketing Grensregio” van de EUREGIO. Wie de spannende raadsels in de nieuwsbrieven oplost, kan diverse prijzen winnen.
Niet alleen in de nieuwsbrieven van www.kinder-vakanties.nl draait het om Kerstmis: op de homepage worden de bonte en veelzijdige kerstmarkten in de regio’s gepresenteerd: in Bad Bentheim vindt bijvoorbeeld in de schaduw van de burcht een nostalgische kerstmarkt met een levende kerststal plaats. In Osnabrück kunnen een zes meter hoge notenkraker en de grootste speelklok ter wereld worden bewonderd.
Er is behalve de kerstmarkten echter nog veel meer te doen: van bezoekjes van de Nikolaus en koekjes bakken tot knutselmiddagen en voorstellingen. Een echt hoogtepunt onder de evenementen is het Dickens-festival in Deventer. Hier komen in de week voor kerst de verhalen en karakters van schrijver Charles Dickens weer tot leven.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.