>Mmm, een hutje in de sneeuw!

>>Mmm, een hutje in de sneeuw! 9Genieten van de periode voor Kerstmis in het Zweedse Småland: aantrekkelijke kerstspecials van gotosmaland.com brengen de droom van een relaxt verblijf tijdens een noordelijke winter binnen handbereik. De hele winter door lokken de sportieve activiteiten rondom het gezinsvriendelijke wintersportoord Isaberg.
Småland in het zuiden van Zweden is een van de meest geliefde bestemmingen van Scandinavië. Het is het land van de eik, de ongerepte meren en de geboortegrond van Astrid Lindgren. Ook is Småland beroemd om zijn meubeldesign en het kunstzinnige glaswerk. De talrijke mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten zoals goudwassen, kanovaren, de eikenbossen en traditionele berghutten bieden gezinnen en liefhebbers van Zweden een gevarieerde vakantie.
Wat dacht u van een lang weekend doorbrengen in typisch Zweedse berghutten als Öjaby Herrgård en Toftaholm in het winterse Småland? Uren doorbrengen voor een romantisch knappend haardvuur, of een wandeling door de wit besneeuwde bossen en daarna ontspannen in een wellness-oase. Een culinair hoogtepunt van Öjaby is tussen 29 november en 21 december 2008 het Zweedse kerst-“Julbord”: traditioneel komen daarbij heerlijkheden als ingelegde haring, gerookte paling, Smålandse op eikenhout gerookte worst, gerookte rendierbout, reerug, aardappels uit de oven en heerlijk gebak op tafel. Per persoon zijn de kosten voor een overnachting inclusief Julbord en gebruik van de wellness-oase vanaf 98 euro.
Voor wintersporters en actieve vakantiegangers is het westen van Småland een schot in de roos: hier voelen kleine en grote skifans zich net zoals in het hooggebergte. Isaberg is een van de grootste ski-oorden van Zweden maar heeft daarnaast ook bijna 20 km langlaufloipen. De ski-uitrusting kan ter plaatse gehuurd worden.
Voor wie graag iets nieuws uitprobeert is ijsvissen je van het. Wat er op het eerste gezicht exotisch uitziet, is voor de Zweden volkomen normaal. – Voorzien van rendiervel, ijsboor en voldoende aas gaat het te voet of op de ski’s naar buiten, het winterlandschap in. Nadat het ijs zorgvuldig is afgezocht naar het ideale plekje en er een gat in het dikke ijs is geboord, hangt er meestal snel heek, baars en forel aan de haak. “Wij Zweden gaan vaak samen met de hele familie het ijs op om te genieten van een wondermooi dagje vissen in de natuur”, zegt Lars Hakansson, Managing Director van Småland Airport en zelf enthousiast ijsvisser. De lokale bevolking adviseert overigens na een koude dag in de gezonde winterlucht nog een weldadig saunabad.
Meer aanbiedingen en informatie vindt u op www.gotosmaland.com en www.isaberg.com. Vanaf Amsterdam vertrekken dagelijks vluchten naar Stockholm en na een korte overstap vlieg je door naar het Smålandse Växjö.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.