>Nachtje sneeuw: van 385 tot 75 euro

>Early Morning view from HotelImage by Ben Hopper via FlickrHoewel Tignes het predikaat heeft vooral een ‘sportief’ dorp te zijn, komen er toch steeds meer luxe hotels bij. Tignes wordt steeds meer het dorp voor de verwende, sportieve kosmopoliet. Het uitgestrekte skigebied van Tignes omvat 300 km pistes voor skipret in al zijn vormen. Maar ook als de pistes dicht zijn valt er in Tignes nog heel wat te beleven of te ontspannen…
Op 20 december opent het Suites du Nevada Hotel & Spa Resort 4* zijn deuren. Tignes speelt zo een troef vol luxe uit. Bovendien ligt Le Nevada in het midden van het skigebied. Het prestigieuze hotel ligt in Tignes Val Claret en telt 23 suites die authentieke materialen combineren met een moderne inrichting. Gelegen aan de voet van de pistes is dit viersterrenhotel van de groep MGM sober en chique ingericht met grote ruimtes op het gelijkvloers en de verdiepingen. De kaart van het zeer luxueuze en geraffineerde gastronomische restaurant “Cuisine à la Montagne” werd samengesteld door Jean Michel Bouvier. De theesalon, het zwembad, de kinderopvang op de kamer en het wellnesscentrum maken van de Le Nevada een prachtig logeeradres. Vanaf €385/persoon per nacht met half pension (info op +33 4 50 33 10 95 – www.cgh-residences.com ).

12 miljoen euro werd er geïnvesteerd in de volledige renovatie van de Club Med in Tignes Val Claret. Na een luxueuze facelift gaat het dorp met 4 drietanden op 14 december opnieuw open. De inrichting is sober maar modern met typische materialen en de nieuwe kamers van 30 m² beloven vooral gezelligheid en heerlijk genieten. Mini club vanaf 4 jaar (info op +33 4 79 06 73 70 – www.clumed.fr ).

De reputatie van het Village Montana staat als een huis. Als pionier in de luxehotellerie in Tignes heeft dit driesterrendorp een jarenlange ervaring in het onthaal van zijn gasten, vooral topsporters zoals de Franse voetbalploeg die er al 10 jaar komt, de laatste keer in mei 2008. Wie in het bed van Zizou wil slapen moet vragen naar kamer 423! Vanaf €100/persoon per nacht in een tweepersoonskamer in half pension (info op + 33 4 79 40 01 44 – www.vmontana.com ).

Het Chalet Colinn ligt temidden van de natuur. Aan de zuidwestkant, tegenover de Dôme de la Sache, rijst het hoog uit boven het stuwmeer van Tignes. Vanaf €75/persoon per nacht in een tweepersoonskamer met half pension (info op + 33 4 79 06 26 99 – www.chaletcolinn.com ).

Op 1850 m hoogte in Tignes les Boisses is Le Marais een hotel-chalet dat opvalt door de ‘brocante’ inrichting van de ruimtes. Alles lijkt er zo weggelopen van rommelmarkten of van souvenirwinkels uit verre landen. Het restaurant à la carte, de wellnessruimte en de Chesterfield-zetels maken de charme van dit hotel compleet. Vanaf €78/persoon in een tweepersoonskamer met ontbijt (info op +33 4 79 06 40 06 – www.hotel-le-marais.com ).

De Spa & Beauté Montagne ligt in het driesterrenhotel L’Ecrin du Val Claret. De verzorging wordt afgestemd op wat u zelf wil, afhankelijk van het moment van de dag: naast de persoonlijke verwenbeurt “After the Rain” kunt u ook eens de “Dormance” proberen (tegen vermoeidheid) of de ” Voie Lactée” (ontspannend en kalmerend). Vanaf €65 voor een massage van 30 min of €45 voor een spa-jetsessie (info op +33 4 79 40 23 23 – www.cgh-residences.com )

Reblog this post [with Zemanta]

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.