>Nederlander wil geen bagagetoeslag betalen

>Bijna alle Nederlanders (97%) vinden dat het meenemen van bagage inbegrepen moet zijn in de prijs van een vliegticket, zo blijkt uit het eerste Nationale Vliegreisonderzoek van Vliegwinkel.nl. Dit is echter lang niet bij alle tickets daadwerkelijk het geval. Marcel Veenhuizen, directeur Vliegwinkel.nl, roept luchtvaartmaatschappijen op om alle basiselementen in de prijs mee te nemen om zo te voorkomen dat consumenten ‘vals’ voorgelicht worden. “De consument die een vlucht boekt, vergelijkt tickets vooral op basis van de prijs. Nu blijkt vaak dat als de consument overgaat tot het boeken van een vlucht, hij extra moet betalen voor basiselementen zoals het meenemen van bagage, of het inchecken bij de balie. Om dit soort situaties te voorkomen, adviseer ik luchtvaartmaatschappijen om de basiselementen in de ticketprijs op te nemen. En zo wordt de transparantie van de vliegticketprijs weer gewaarborgd.”
Vrijwel iedereen vindt dat het inchecken van bagage aan een balie en het meenemen van zowel handbagage als grote bagage inbegrepen moet zijn in de ticketprijs van een vlucht. Daarnaast vindt 93% van de reizigers op een lange vlucht (langer dan 3 uur) dat eten en drinken bij de prijs inbegrepen moet zijn tegen 48% van de reizigers op een korte vlucht. Ook muziek (65%) en de keuze voor een plaats in het vliegtuig (75%) hoort volgens de meerderheid bij de ticketprijs te zijn inbegrepen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.