>Nieuwe fietsrouteplanner voor NL

>De Fietsersbond, het Landelijk Fietsplatform en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maken samen een nieuwe, landelijke fietsrouteplanner voor de recreatieve fietser. Deze planner bestaat uit Landelijke Fietsroutes (LF-routes) en knooppunten. Dat betekent dat elke fietser vanaf voorjaar 2009 met één planner zelf een eigen, recreatieve fietsroute kan ‘ontwerpen’ en grenzeloos door Nederland kan toeren.
De samenwerking tussen Fietsersbond, Fietsplatform en NBTC houdt in dat de drie organisaties hun eigen gegevens en expertise koppelen. Zo kunnen fietsers die hun routes plannen op basis van de LF-routes die nu aanvullen met bijvoorbeeld knooppuntroutes uit de regionale fietsroutenetwerken. En omgekeerd kunnen dan de knooppuntrijders aansluiten bij de LF-routes. Hierdoor is het heel eenvoudig om zowel dag- als meerdaagse tochten te plannen. De nieuwe routeplanner voor fietsers geeft ook informatie over ‘points of interest’ (POI’s) en andere pleisterplaatsen. De nieuwe routeplanner is vanaf het voorjaar volgend jaar ondermeer te vinden via www.landelijkefietsroutes.nl, www.nederlandfietsland.nl, www.fietsersbond.nl en www.lekkerweg.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.