>Op wintersport in Nieuw-Zeeland

>Wanneer je naar Nieuw-Zeeland gaat, zullen ski’s waarschijnlijk niet standaard op je paklijst staan. Zonde, want ook aan de andere kant van de wereld heb je prima ski-mogelijkheden. Het aantal pistes neemt in Nieuw-Zeeland jaarlijks zelfs toe. Ideaal als je buiten het Europese wintersportseizoen de sneeuw op wilt zoeken. Nieuw-Zeeland is zelfs een van de populairste ski- en snowboardbestemmingen van het zuidelijk halfrond.
De skioorden zijn niet zo uitgebreid als in Europa en Amerika en het après-ski gehalte is nog niet te vergelijken met Tirol en ander knödel en Heidi-plekken. Wel kun je overal ski’s en andere attributen huren. Bovendien kun je er lessen nemen om je skimoves te verbeteren.
Nieuw-Zeeland heeft veel te bieden voor zowel beginners als fanatieke skihelden. Je kunt er van de witbepoederde berghellingen suizen, snowboarden, cross-country skiën, langlaufen, ski mountaineeren en heliskiën. Het skiseizoen van Nieuw-Zeeland loopt in het Zuidereiland van begin juni tot begin oktober, en op het Noordereiland van eind juni tot half november. (Bron: Nieuw-Zeeland.nl)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.