>Overstappunten voorzien in behoefte

>Ruim driekwart van de vakantiegangers en recreanten en circa 40% van de eigen inwoners gebruikt de Toeristische Overstappunten (TOP’s) als startpunt voor een route of een activiteit. TOP’s zijn het meest bekend bij eigen inwoners, maar deze gebruiken de parkeerplaats bij de TOP ook voor niet-recreatieve doeleinden. Van de niet-gebruikers van de TOP’s verwacht het merendeel (85%) de overstappunten in de toekomst wel te gaan gebruiken. Uitbreiding van het aantal TOP’s zal de bekendheid en daarmee ook het gebruik van de overstappunten vergroten. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) heeft uitgevoerd onder de gebruikers van parkeerplaatsen bij de TOP’s in de regio Vechtdal Overijssel
Het merendeel (61%) van de gebruikers van de TOP’s gaat met hun partner op stap. Vakantiegangers gaan echter relatief vaak met het gezin er op uit. Dagrecreanten gebruiken de TOP vaker dan gemiddeld met familie of vrienden.
Toeristische overstappunten zijn speciaal ingerichte, goed bereikbare, locaties waar toeristen en recreanten hun auto veilig achter kunnen laten om vanuit die plek te voet of per fiets de regio te verkennen. De TOP’s zijn herkenbaar ingericht met onder anderen een met stenen gevulde pilaar, een rustgelegenheid en een informatiepaneel met daarop bewegwijzerde fiets- en wandelroutes. Vechtdal Overijssel was de eerste regio in Overijssel met TOP’s. Inmiddels zijn in alle Overijsselse regio’s TOP’s gerealiseerd. Meer informatie op www.topoverijssel.nl

Het ‘TOP onderzoek, Toeristische Overstappunten Vechtdal Overijssel 2008’ is uitgevoerd in 2007, in totaal zijn 175 personen ondervraagd. Het volledige onderzoek is gratis te downloaden op www.gobt.nl (kennis & onderzoek / rapporten & publicaties).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.