>Romantische avond aan de Zavel

>De Zavel is het Brusselse walhalla voor kunst- en antiekliefhebbers maar ook voor mensen die in de brocante-winkels van de naast de Zavel gelegen Marollen precies die ene mooie designstoel herkennen. Elk jaar gedurende het laatste weekend van november krijgen het plein, de winkels en de restaurants een extra fraaie sfeer want dan worden de Nachten van de Zavel georganiseerd.
Aan de Zavel liggen schitterende panden, een kerk in flamboyante gotiek en veel drukbezochte cafés en restaurants waar geraffineerde gerechten worden aangeboden, … De Zavel staat bovenal bekend vanwege de tientallen etalages met zeldzame voorwerpen, moderne schilderijen en antieke meubels. Een lust voor het oog op elke normale dag. Datzelfde decor wordt eind november altijd aangevuld met sfeerverlichting, selecte muziek, subtiele decoraties en delicatessen… Dan worden namelijk de Nocturnes georganiseerd. Uiterst geschikt voor een verkenningstocht per koets, met een plaid op de knieën. Het decor is als een voorbode van kerstmis. Elk jaar zorgen de antiekhandelaars en de kunstgaleries aan de Zavel voor een extra vleugje elegantie met deze drie sfeervolle avonden. Ook de restaurants bieden originele suggesties. Overigens zijn kunstliefhebbers niet de enige vaste gasten van het plein. Liefhebbers van chocolade weten de Zavel te vinden; immers de grote patissier Wittamer en de beroemde chocolatier Marcolini zitten aan het plein. Het lijkt wel of je er juwelen koopt in plaats van chocolaatjes of taartjes! Hotels aan de Zavel hebben speciale aanbiedingen tijdens dit romantische weekend.
Info: www.sablon.org, 00.32.2/512.21.33, Nocturnes van de Zavel, 27-29/11/08, 12-23uur. Brussel is goed bereikbaar met NSHispeed trein.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.