>Sinterklaas bezoekt ook Frankrijk

>De schappen in de winkels zijn al weer bezaaid met chocoladeletters, marsepein en pepernoten. Nederland maakt zich op voor het Sinterklaasfeest. Ook in het Noord-Franse Lorraine wordt jaarlijks het grote kinderfeest gevierd. Geen intocht met Pakjesboot 12, maar wel met uitbundige optochten. Zo wordt op 6 december in Saint-Nicolas de Port een fakkeloptocht naar de basiliek gehouden, waar een reliek van de heiligman wordt bewaard. In Nancy vindt een bonte optocht en een geweldig vuurwerk op het beroemde Place Stanislas plaats. Nancy biedt zelfs voor deze dagen een speciaal Sinterklaas arrangement aan. Sint Nicolaas wordt in Lorraine al sinds de Middeleeuwen vereerd als beschermheilige. Op 6 december wordt de goedheiligman in Lorraine herdacht. Op zijn verjaardag trekken grote stoeten door dorpen en steden, waarbij de heiligman lekkers uitdeelt aan de brave kinderen. Hij wordt hierbij vergezeld door Père Fouettard (de Nederlandse Zwarte Piet).
Ook in Nancy wordt Sint Nicolaas op 6 en 7 december op spectaculaire wijze geëerd. Naast een kleurrijke stoet door de straten is er een spectaculair vuurwerk op het Place Stanislas. Hierbij worden zo’n 100.000 mensen verwacht. De volgende dag gaat de parade van Cours Léopold naar het Place de la Carrière met ter afsluiting een speech van de “Sint” en een lichtshow. Naast al deze feestelijkheden gaat Sint Nicolaas, net als in Nederland, in de dorpen bij de kinderen op school langs om snoep uit te delen.
Om dit Franse Sinterklaasfeest van dichtbij te ervaren, biedt Lorraine een speciaal arrangement aan van 6 – 7 december. Het arrangement is inclusief een hotelovernachting met ontbijt, een Nancy City-Pass, een lunch en een welkomstpakket. Het arrangement kan geboekt worden vanaf € 68 per persoon. Voor meer informatie: www.tourisme-lorraine.fr

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.