>Sprookjes-avonturen in Tsjechië

>Met haar duizenden burchten en kastelen is Tsjechië hét sprookjesland bij uitstek. Sprookjesliefhebbers kunnen in veel van die burchten en kastelen terecht voor een waar sprookjesavontuur, want als de Tsjechen ergens goed in zijn dan is het wel in entertainen.
De site Tsjechië.nl zette een aantal kastelen op een rij:
Lawaaierige vrouw
In het prachtige middeleeuwse stadje Jindřichův Hradec vinden we een minstens zo prachtig kasteel. Het kasteel is niet geheel onbewoond, want volgens velen waart de Bílá Pani, oftewel de Witte Vrouw, er rond. Tijdens een spannende nachttocht door het kasteel kunt u haar horen, als ze met sleutels rammelt en deuren dichtslaat.
Reus in het Reuzengebergte
In het Krakonos gebergte vinden we Krakonos de reuze berggeest of geestige bergreus, het is maar wat u leuker vindt klinken. Hij bepaalt wat voor weer het in de bergen is, dus u kunt maar beter niet met hem spotten! In dit naar hem vernoemde gebergte zijn er volop toeristische attracties met hem als middelpunt. Zo kunt u bij Snezka, het hoogste punt van de Krakonos, met hem op de foto.
Sprookjesstad
Jičín is de sprookjeshoofdstad van Europa. Vele beroemde Tsjechische schrijvers vonden er inspiratie voor hun mooiste sprookjes. Overal in het stadje kunt u nog met volle teugen genieten van de mythen van het verleden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.