>Struinen in omgeving Nijmegen

>Er is weer een nieuwe struinroute in het Rijk van Nijmegen. U struint vanuit het centrum van Nijmegen door de polder langs een oude waaltak. Na een bezoek aan het historisch kerkje van Persingen gaat u verder naar Beek. Door de bossen gaat u terug van Beek via Ubbergen naar het centrum van Nijmegen. Als afronding loopt u door het historisch centrum van Nijmegen terug naar het uitgangspunt: het centraal station van Nijmegen. Deze struinroute is 23 kilometer lang.
In het eerste deel van de route loopt u door het centrum van Nijmegen. Daar doet u het beroemde Kronenburgpark aan; u komt langs de binnenhaven; ziet het pas gerestaureerde bruggenhoofd van de treinbrug over de Waal; loopt langs de Waalkade en loopt langs de woonboothaven de stad uit. Na het Hollands Duits Gemaal loopt u langs een oude Waaltak naar het kerkje van Persingen. Na een bezoek gaat u met een voetveer deze waaltak over. Daarna loopt u door de bossen naar Beek. De route brengt u naar het centrum van Beek: begraafplaats, de 2 kerken en hotel Spijker. In het centrum kunt u even pauzeren: hapje of drankje. Na Beek gaat u door de bossen terug naar Ubbergen. Vandaaruit loopt u naar het Hunerpark en het Valkhof. Tenslotte gaat u door de straatjes van het benedencentrum van Nijmegen terug naar het Kronenburgpark om te eindigen bij het centraal station.
Struinroute Nijmegen Beek

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.