>Struinen in omgeving Nijmegen

>Er is weer een nieuwe struinroute in het Rijk van Nijmegen. U struint vanuit het centrum van Nijmegen door de polder langs een oude waaltak. Na een bezoek aan het historisch kerkje van Persingen gaat u verder naar Beek. Door de bossen gaat u terug van Beek via Ubbergen naar het centrum van Nijmegen. Als afronding loopt u door het historisch centrum van Nijmegen terug naar het uitgangspunt: het centraal station van Nijmegen. Deze struinroute is 23 kilometer lang.
In het eerste deel van de route loopt u door het centrum van Nijmegen. Daar doet u het beroemde Kronenburgpark aan; u komt langs de binnenhaven; ziet het pas gerestaureerde bruggenhoofd van de treinbrug over de Waal; loopt langs de Waalkade en loopt langs de woonboothaven de stad uit. Na het Hollands Duits Gemaal loopt u langs een oude Waaltak naar het kerkje van Persingen. Na een bezoek gaat u met een voetveer deze waaltak over. Daarna loopt u door de bossen naar Beek. De route brengt u naar het centrum van Beek: begraafplaats, de 2 kerken en hotel Spijker. In het centrum kunt u even pauzeren: hapje of drankje. Na Beek gaat u door de bossen terug naar Ubbergen. Vandaaruit loopt u naar het Hunerpark en het Valkhof. Tenslotte gaat u door de straatjes van het benedencentrum van Nijmegen terug naar het Kronenburgpark om te eindigen bij het centraal station.
Struinroute Nijmegen Beek

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.